Nederlands eerste virtuele kunstexpositie op het Museumplein

Het Stedelijk Museum presenteert, samen met MediaLAB Amsterdam, Ik op het Museumplein. In deze openluchttentoonstelling worden zes kunstwerken virtueel geƫxposeerd. De werken zijn vervaardigd door studenten van uiteenlopende kunstopleidingen. Wat de expositie bijzonder maakt, is dat de kunst enkel te bezichtigen is met een smartphone.

Ik op het Museumplein is de eerste verkenning binnen het ARtours-project dat het Stedelijk Museum ontwikkelt en tevens de eerste virtuele 3D-expositie in de openbare ruimte in Nederland. Een team van vier studenten uit het MediaLAB heeft onder de naam Your Own Reality (YOR) deze expositie gerealiseerd.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van 28 mei tot en met 30 juni op het Museumplein in Amsterdam. A.s. vrijdagavond vindt de opening plaats op het Museumplein om 18.15 uur.

museumplein1

Fabrique werkte samen met Layar en het Stedelijk aan de ontwikkeling van deze AR applicatie. Fabrique kreeg al eerder de opdracht van het Stedelijk om de nieuwe website te ontwikkelen. De AR applicatie en de website zullen een complementair geheel vormen.

Reacties op dit bericht

Er zijn nog geen reacties

schrijf een bericht

Reacties op dit bericht

schrijf een bericht

Reageer